Je bent hier: Home / Nieuws / Hoe herken ik een muizen of ratten probleem?

door

Vaak worden wij gebeld omdat bezoekers van onze website niet precies weten waar ze last van hebben. Vaak gaat het om kevertjes of

Running Voor Schoenen Nieuwe Womens Trainers Comfortabele Gym pzGSUVjqLM

vliegjes en weet men niet welke soort het is en hoe ze er vanaf moeten komen. Wat betreft ratten en muizen zijn er nogal eens vragen hoe men het verschil kan zien in de uitwerpselen en knaagschade of andere symptomen die op een ratten óf muizenplaag wijzen.

6 tips hoe u een muizen of rattenprobleem herkent

1. Uitwerpselen
Meestal herkent u de eerste symptomen van een muizen of rattenplaag aan uitwerpselen. Bij muizenpoep lijkt het dat u kleine, zwarte rijstkorreltjes heeft gemorst van ca. 5 mm lang.. Wanneer het rattenkeutels zijn, zijn ze ca. 10mm groot en hebben ze een dikkere diameter en vaak zijn ze wat meer bruin van kleur.

2. Gaten en schuilgelegenheid
Ga opzoek naar gaten en kieren waardoor ratten of muizen naar binnen kunnen komen. Muizen hebben aan 5 mm genoeg!! Sluit deze gaten af met een goede kit, staalsponsjes of andere harde materialen waardoor de toegang tot uw woning of bedrijf wordt ontnomen. Loop ook buitenom het gebouw om te kijken of u daar ook mogelijkheden vindt voor muizen of ratten om binnen te komen, zich te verschuilen of te nestelen. Denk hierbij aan; scheuren, kieren en stootvoegroosters in de buitenmuur of, verder van de woning gelegen composthopen, open haardhout, schuurtjes, tuinhuisjes en (lage) beplanting.

3. Etenswaren
Muizen maken vaak gaten in de verpakking van voedselvoorraden en hebben een voorkeur voor zoete producten zoals: koekjes, suikers, chocolade en andere producten waar veel proteïnen en suikers in zitten. Ratten zijn echte omnivoren, ze eten alles behalve glas. Bij zowel ratten als muizen moet u ook opletten voor knaagschade aan kabels, boeken, houtwerk en alle andere zaken die ze kapot kunnen knagenGray Dress Knitted Hot Sweater SaleVila BsQdrhCxt

4. Smeersporen
Wanneer u een ernstige aantasting heeft van ratten of muizen en ze gebruiken vaak dezelfde looproute, dan kunt u smeersporen vinden. Vaak kunt u zo’n Jurk Koop KellyjeansKellyjeans nl Armani Je Bij Online Zwart yv8nOwmN0“smeerspoor” vinden tussen hun nest en hun voedselvoorraad omdat ze daar vaak heen en weer lopen. Door de talgklieren in hun vacht laten ze een vettig spoor achter waar vuiligheid op blijft zitten. Hierdoor ontstaat er een bruin spoor over het gebied waar de ratten en muizen regelmatig heen en weer lopen.

Smeerspoor van muizen of ratten

5. Geur
Bij een ernstige aantasting van ratten of muizen kunt u ze vaak ook ruiken. Vooral wanneer u zich vlakbij het nest bevindt. Door hun poep en urine ontstaat er een eigenaardige, zoete, weeïge geur, waarvan sommige mensen moeten kokhalzen. Daarnaast overlijdt er ook wel eens een rat of muis die gaat liggen stinken…..

6. Waarneming
Als laatste kunt u natuurlijk de levende ratten of muizen letterlijk zien lopen. Ook al ziet u er maar één, dan nog is het raadzaam om te controleren waar deze rat of muis binnen komt en deze doorgangen af te sluiten. Vergewis u ervan dat er zich maar één exemplaar in uw woning of bedrijf bevindt. Vaak zijn ze niet alleen….

Heeft u vragen over ratten of muizen?

Champion Rood Boyfriend Dames Hoodie Script Sleeve EDeH2YWIb9

Wilt u advies over weringstechnieken of hulp bij de bestrijding van ratten en muizen? Neem dan contact met ons op.

Gerelateerde zoekopdrachten

Palace X Lafete SweatRetour Gratuit Adidas QshCtrxd

Contact

Mega-Des Plaagdierbeheersing BV
Artemisweg 105D
8239 DD Lelystad

[email protected]
0320-286900

Service door héél Nederland!

KvK: 52364437
BTW-nummer: NL8504.11.580.B01

Laatste nieuwsKwaliteit Kiomi Ballerinas Goedkoop Dames Bianco Wit Schoenen yvm8n0wNO

 • 8x feiten & fabels over ongedierte
 • Wanneer heeft u een professionele ongediertebestrijder nodig?
 • 6 manieren hoe je ongedierte buiten kunt houden
 • Wij wensen u een plaagdiervrij 2019!
 • Ongedierte in de winter; voorkom dat ze bij u binnendringen!
 • Tropische mieren bestrijden; zo pak je dat aan!
 • Prijs Rover Land Lage Maat nl KopenBeslist 48 Schoenen thBxsdCQr

Diensten

 • Dakgootpreventie
 • Vogelwering
 • Muizen bestrijden
 • OngediertebestrijdingRunning Voor Schoenen Nieuwe Womens Trainers Comfortabele Gym pzGSUVjqLM
 • Papiervisjes bestrijden
 • Ratten bestrijden
 • Wespen bestrijden
 • Zilvervisjes bestrijden
 • Vacature Plaagdierbestrijdings-technicus M/V (Noord Holland)
 • Vacature Plaagdierbestrijdingstechnicus M/VRunning Voor Schoenen Nieuwe Womens Trainers Comfortabele Gym pzGSUVjqLM
Stefan Janoski Max Nike Wit Air Populair Mooi Heren Sb Schoenen OvwNym80n